Microsoft 365 logo
AAA-logotyp

Vad är Power Automate?- av Squad IT

Bild över trafikljus i en stad

Vill du automatisera arbetsuppgifter? Med Power Automate (tidigare kallat Microsoft Flow) i Microsoft 365 får du modern teknik som kan automatisera tidskrävande, manuellt jobb i ditt företag — så att du kan sänka sina kostnader och spara tid.

Och att börja är enklare än du tror.

Nedan förklarar vi vad Power Automate är, vilka olika användningsområden de finns för ditt företag samt tre stora fördelar du kan dra nytta av.

Hur fungerar Power Automate?

Power Automate är en molnbaserad tjänst som enkelt kan integrera dina favoritappar och skapa automatiserade processer för att förenkla repetitiva uppgifter — utan hjälp från utvecklare.

Och det är inte bara kompatibelt med Microsofts egna produkter, utan kan också integreras med otroligt många populära tredjepartstjänster.

Hur Power Automate kan automatisera ditt företag

Säg att du vill bevaka vad som twittras om ditt företag. Då kan du med Power Automate skapa ett flöde som sparar alla Twitter-inlägg i ett Excelblad.

Eller om du använder Microsoft Dynamics 365. Då kan du definiera en sökterm och automatiskt lägga in alla som använder den termen eller hashtagen i en tweet som en lead i Dynamics.

Kort och gott, Power Automate har många användningsområden som kan underlätta dina dagar. 

Här är några andra användbara exempel på applikationer som kan användas för att skapa, hantera och övervaka arbetsflöden.

Outlook

Outlook behöver ingen längre förklaring. De flesta av oss använder den för att organisera vår inkorg, boka kalendermöten och hålla reda på uppgifter.

Så här förenklar Power Automate för dig när du använder Outlook.

Spara bifogade filer automatiskt i OneDrive, Google Drive eller Dropbox.

Trello är ett populärt projekthanteringsverktyg. Få bättre koll på dina uppgifter och se till att de hamnar i din Microsoft 365-kalender.

Microsofts motsvarighet till Trello heter Planner. Du kan flagga mejl i din inkorg och jobba med dem senare i Planner. Perfekt om du strävar efter att hålla din inkorg tom.

OneDrive for Business

Med Microsoft 365 ingår OneDrive for Business. Det är din personliga molnlagring med 1 TB i lagringsutrymme, där kan du lagra alla dina filer säkert.

Här är hur Power Automate förenklar för dig.

Om du använder Slack som en del av din digitala arbetsplats kan du få en notifikation när någon i ditt projektteam laddar upp en fil till den gemensamma projektmappen.

Och om det inte räcker med en notifikation i Slack kan du även få ett mejl för vilka filer som ligger i projektmappen.

Du kan även spara dina Instagram bilder i en mapp för att senare framkalla eller återanvända dem på annat håll i din marknadsföring.

SharePoint

SharePoint kan beskrivas på många olika sätt beroende på vem du frågar. Men det är marknadsledaren för intranät och syftet är att hjälpa dig samarbeta med kollegor, partners och kunder.

Sen lanseringen 2001 har Microsoft kontinuerligt förbättrat SharePoint, och vi ser en ljus framtid med nya funktioner för att förbättra produktiviteten.

Så här blir SharePoint bättre med Power Automate.

En användbar funktion med SharePoint är listor. Låt oss säga att du har en prislista eller inköpslista där någon uppdaterar, förändrar eller lägger till, då kan ett mejl skickas ut till relevanta parter.

Detta kan vara särskilt användbart om inköparen i ett produktionsbolag vill hålla projektledare informerade om förändringar.

Jobbar du med mjukvaruutveckling känner du säkerligen till Jira. Med den färdiga integrationen skapas automatiskt nya ärenden i en SharePoint lista när du skapar ärenden.

Detta kan vara användbart för utvecklingschefen som vill få bättre överblick och enkelt kunna sortera och prioritera bland ärenden.

Allt detta är bara några av många applikationer som enkelt kan integreras med hjälp av Power Automate.

Fördelarna med Power Automate

Power Automate utvecklades med ett övergripande mål i åtanke, att företag som ditt ska kunna skapa specialbyggda lösningar som gör din arbetsvardag enklare.

Här är ett par fördelar:

Tid och bekvämlighet

Där det finns bekvämlighet finns också effektivitet. I den meningen sparar Power Automate dig en massa tid som du sen kan använda till att utveckla din roll och företaget.

Prisvärt

I motsats till många andra program för att automatisera ditt företag, är Power Automate ett prisvärt alternativ som erbjuder otroligt många möjligheter och värde till ett överkomligt pris.

Använder du Microsoft 365 är Power Automate redan inkluderat. Det är en generös variant du kan göra väldigt mycket med.

Har du inte Microsoft 365, eller vill du uppgradera från gratisvarianten betalar du runt 50 kr per månad/person.

Har du höga krav på att det måste gå snabbt och behöver köra runt 15 000 Power Automates per månad, så finns en prisplan för ungefär 150 kr per månad/person.

Enkla integrationer

Power Automate är en avancerad tjänst med ett mycket användarvänligt gränssnitt. Det släpps ständigt nya färdiga integrationer mot alla möjliga tjänster som kan förenkla din vardag.

Med ett par knapptryck har du en tillförlitlig process. Microsoft har guider och mallar som vägleder dig. Om du vill automatisera ditt företag är det här ett bekvämt sätt att göra det på, och som inte kräver någon tidigare erfarenhet eller hjälp från utvecklare.

Sammanfattning

Power Automate är det smarta och enkla sättet att automatisera ditt företag. Det effektiviserar processer och gör dina manuella uppgifter till automatiserade arbetsflöden.

Om ditt företag är utan automatisering är Power Automate en prisvärd molntjänst du kan använda för att förbättra ditt företag. Medan du har många applikationer du använder dagligen, är Power Automate det som binder samman allting.

Sätt upp ett par processer och automatisera krångliga, repetitiva och tidsslukande arbetsflöden.

Kontakta oss

Andra populära inlägg

IT-företaget Squads logo

Vi är IT-specialister som jobbat med IT i över 20 år.


Vi hjälper företag som ditt att:


  • Sänka IT-kostnader
  • Flytta tekniken från marken till molnet
  • Komma igång med Office 365 och Microsoft Azure
  • Få tillgång till experter och mycket mer


Ta del av din kostnadsfria konsultation genom att fylla i formuläret eller ring oss på 08 533 329 77.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation