Kundberättelse

Sänkta IT-kostnader för konsultverksamheten Ensolution

Leverantören vi jobbade med tidigare hade helt enkelt en för låg servicenivå. Vi behövde en partner som även kunde fungera som bollplank och hjälpa oss på ett bredare plan
  • Ensolution

    www.ensolution.se
  • Storlek

    SMB (10-49 anställda)

  • Bransch

    Konsultverksamhet

Med kontor runtom i landet och konsulter som behöver vara mobila, behövde Ensolution en flexibel molnlösning – och en IT-partner att lita på.

En stabil, tillgänglig och pålitlig support

Konsultföretaget Ensolution hjälper offentliga organisationer att optimera sin resursfördelning via kvalificerade rådgivningstjänster och specialanpassade uppdrag. Andreas Greven är IT-ansvarig på Ensolution.

“Vi jobbar mot kommuner och landsting och hjälper dem att fördela sina resurser på bästa sätt”, berättar han.

Med en växande verksamhet och kontor i Stockholm, Göteborg och Halmstad, behövde Ensolution en pålitlig och stabil IT-partner. År 2015 valde man därför att anlita Squad.

“Leverantören vi jobbade med tidigare hade helt enkelt en för låg servicenivå. Vi behövde en partner som även kunde fungera som bollplank och hjälpa oss på ett bredare plan”, säger Andreas.

“Det är aldrig några problem med Squad, de löser allt. Det är en enorm skillnad mot hur vi hade det förut. För oss har det dessutom blivit både billigare och mer överskådligt med en fast månadsavgift”.

Andreas Greven IT-ansvarig

Större flexibilitet och ökad tillgänglighet

Med många konsulter som ofta jobbar ute hos kunderna, har flytten till molnet förenklat vardagen avsevärt för gänget på Ensolution.

“Med Office 365 har vi numera tillgång till alla våra dokument hela tiden, vilket gör en enorm skillnad”, säger Andreas.

En support som alltid går att få tag på och som snabbt löser problem, stod högst upp på Ensolutions önskelista.

“Squad har fungerat perfekt som en helpdesk till oss. De har kompetensen och en stabil, tillgänglig och pålitlig support”, säger Andreas.

Billigare och mer överskådligt

Andreas poängterar fördelarna med att välja en partner som inte är alltför stor.

“Squad är inte en av jättarna på marknaden. De är ett mindre företag, vilket märks på ett positivt sätt. Det innebär att varje kund är viktig för dem och att de alltid anstränger sig och gör det där lilla extra. Det är mindre fyrkantigt med Squad, än med en större leverantör.”

Han lyfter även fram vikten av en tillmötesgående och förstående support, som sätter sig in i hur det är för dem som inte kan så mycket om teknik och IT.

“Hos Squad får man alltid ett förstående och lösningsorienterat bemötande. Olika individer kan olika mycket, men hos Squad får alla alltid hjälp på ett bra sätt.”

Andreas uppskattar även Squads affärsmodell med licenser och fasta priser.

“Det är aldrig några problem med Squad, de löser allt. Det är en enorm skillnad mot hur vi hade det förut. För oss har det dessutom blivit både billigare och mer överskådligt med en fast månadsavgift”, säger Andreas.

Upptäck vad Squad kan göra för dig

Använd formuläret för att komma i kontakt med en specialist och boka din kostnadsfria konsultation.